Over keramische tegels

Keramische tegels zijn een prachtige toevoeging in uw tuin. Het zorgt voor een hele strakke, luxe uitstraling. Keramiek is één van de meest hygiënische materialen; het is gemakkelijk schoon te maken met willekeurige huishoudmiddelen. Daarbij is het duurzaam en slijtvast; een keramische vloer heeft dan ook een lange levensduur en is onderhoudsvrij.

Keramische tegels zijn gemaakt van keramiek. Keramiek is een verzamelnaam voor alles wat van gebakken klei is gemaakt, bijvoorbeeld porselein, steengoed of aardewerk. In het geval van keramische tegels bestaat het keramiek uit een mengsel van klei en zand wat eerst tot een poeder wordt gemaakt, vervolgens onder hoge druk wordt geperst en uiteindelijk op hoge temperaturen wordt gebakken.

Leuk weetje: Kerameikos, ook wel Ceramicus genoemd, is een belangrijke wijk in de Griekse hoofdstad Athene. Deze wijk heeft zijn naam te danken aan Keramos, beschermgod van de pottenbakkers. Vanwege de aanwezigheid van water en goede afzetmogelijkheden op de nabije begraafplaats, ontstond in Kerameikos een belangrijk centrum voor pottenbakkers. Het woord keramiek vindt hier zijn oorsprong.

Keramische tegels zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen; van houtlook tot aan marmerlook, van 20 bij 20 cm per tegel tot 120 bij 120 cm. 

Wilt u een speels effect creëren? Dan kunt u verschillende soorten en formaten keramische tegels combineren. Ook kunnen keramische tegels heel goed gecombineerd worden met klinkers of betontegels.

Ons assortiment